ایجاد رقابت موجب رشد صنعت خودرو می‌شود

«مجتبی یوسفی» نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید در مساله خودروسازی داخلی تجدیدنظر جدی صورت بگیرد و دولت باید خود را مکلف به اجرای مصوبات مجلس بداند چرا که قوانین مصوب مجلس در حوزه واردات خودروی نو و دست دوم برای تنظیم بازار و رقابت در کیفیت و قیمت بسیار راهگشا است.

«مجتبی یوسفی» نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با «تحریریه» در خصوص ابرچالش های صنعت و بازار خودرو گفت: به نظر می رسد در ایران دولت ها بنا ندارند که قصه پرغصه خودرو را تمام کنند و دفتری دیگر به روی مردم بگشایند که خیر و برکت و سلامت در آن نهادینه شده باشد. سال هاست درباره ساختار غلط خودروسازی سخن گفته می شود، تذکر های بسیاری داده شد و قوانینی برای عبور از این وضعیت تصویب شده است اما گویا قرار نیست ساختار غلط خودروسازی تغییر کند.

وی در این باره یادآور شد: بعد از گذشت پنج دهه که معتقد به داشتن صنعت خودروسازی ملی هستیم هنوز مشخص نیست تولید کننده ایم یا مونتاژکار؟

نماینده مجلس دوازدهم در مورد چرایی پایان نیافتن ریشه معضلات عدیده این صنعت گفت: با اینکه به خود افتخار می کنیم خودروی ملی تولید می کنیم اما بعد از گذشت چنددهه از داشتن صنعتی زیان ده و هزینه ساز در حال واردات خودروهای بی کیفیت برخی از کشورهای آسیایی مثل خودروهای چینی هستیم. خودروهایی که با قیمت های گزاف و دو سه برابر نرخ جهانی به مردم ایران فروخته می شود آن هم تحت عنوان تولید ملی! یعنی مدام در حال فریب دادن خودمان هستیم.

وی دراین باره تصریح کرد: با این حال مدیران و مجریان دولتی و خودروسازان به صورت واضح اعتراف نمی کنند که بخشی از سهم بازار را به خودروهای چینی اختصاص داده اند در حالی که مجلس سال ها است بر واردات خودرو تاکید دارد تا ساز و کار بازار به سمت خروج از انحصار و ایجاد رقابت پیش برود.

وی معتقد است: مدیران دولتی درباره خودروسازی کشور سال هاست وارد فاز بازی با کلمات و الفاظ شده اند، در حالی که باید مشخص کنند آیا ما بعد از گذشت پنج دهه خودروساز شده ایم یا خیر؟

یوسفی معتقد است: خودروسازی تعریف بخصوصی دارد، خودروساز واقعی قطعه چینی بی کیفیت وارد نمی کند بلکه در داخل کشور و بر اساس دانش روز خودروهای با تکنولوژی روز را تولید می کند نه اینکه خودروهایی با تکنولوژی ۵۰ سال قبل را با قیمت‌های گران به مردم بدهد. خودروسازی که رنگ سپر را عوض می کند و خودرویی که تکنولوژی سیستم ترمز آن مربوط به ۴۰ سال پیش است و یک ABS روی آن بگذارد، نمی تواند ادعا کند خودروی استاندارد روز دنیا را تولید کرده است، لذا آنچه درباره به روز بودن خودروسازی ایران گفته می شود عملا توهین به شعور مردم است.

ایجاد رقابت موجب رشد صنعت خودرو می‌شود

وی در این باره تصریح کرد: خودروسازی ما با این روش نمی تواند زنده بماند و رشد کند. ما در نهایت یک راه در پیش رو داریم آن «ایجاد رقابت» است. در غیر این صورت خودروسازی به هیچ وجه خود را مجبور نمی‌بیند خودروی با کیفیتی تولید کند که هم در حوزه قیمت و در حوزه کیفیت پاسخگوی نیاز مردم باشد. و برای اینکه بازار رقابتی باشد چاره ای غیر از واردات خودرو نداریم اعم از خودروی نو یا دست دوم.

مجتبی یوسفی درباره اهمیت واردات بی قید و شرط خودرو گفت: واردات خودرو تنها روش ایجاد رقابت در صنعت خودروسازی است. با این روش می توان خودروسازان را مکلف به رعایت و اعمال استانداردهای روز دنیا کرد و با اینکار مجبور می شوند خودرو را با قیمت اقتصادی به مردم بفروشند نه اینکه با بالا رفتن نرخ ارز، قیمت خودرو سر به فلک بکشد.

ایجاد رقابت موجب رشد صنعت خودرو می‌شود

نماینده مردم اهواز در مجلس در این باره افزود: اگر خودروی ما تولید ملی است چرا ادعا می شود ۷۰ درصد قطعات وارداتی است؟ باید مشخص شود ما خودروساز هستیم یا نیستیم و آیا ما وارد کننده قطعات بی‌کیفیت برخی از کشورها هستیم؟

وی در این باره خاطر نشان کرد: بی تردید در مساله خودروسازی داخلی باید تجدید نظر جدی صورت بگیرد و دولت باید خود را مکلف به اجرای مصوبات مجلس بداند چرا که قوانین مصوب مجلس در حوزه واردات خودروی نو و دست دوم برای تنظیم بازار و رقابت در کیفیت و قیمت بسیار راهگشا است، در غیر این صورت هر حرفی زده شود شعار است و اتفاقی به نفع رشد صنعت خودروسازی کشور رخ نمی دهد.

یوسفی در پایان گفت و گو تاکید کرد: مسوولین بابت تلفات جاده ای کشور که بیش از جنگ تحمیلی مردم بیگناه را در جاده ها به خاک و خون می کشد باید جوابگو باشند و یک بار برای همیشه برای پایان دادن به وضعیت اسفناک فعلی تصمیم بگیرند.

پایان/

۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 29695

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =